08. 08. 2024

FILM SQUARE JUNIOR PONÚKA PROGRAM PRE DETI A MLÁDEŽ  

Festival FILM SQUARE každoročne pripravuje aj program pre deti a mládež. Výnimkou nebude ani jeho piaty ročník, ktorý v rámci programu FILM SQUARE JUNIOR ponúkne predstavenia pre rozličné vekové skupiny.

Festivalové rána budú patriť našim najmenším divákom.

V piatok ráno v ArtKine Metro v premiére uvedieme britský animovaný film MAČACIA DUŠA o rozmaznanom a sebeckom kocúrovi, ktorý svoj pohodlný život považuje za samozrejmosť.

Sobotné ráno bude patriť najnovšiemu bloku animovaných filmov FEST ANČA PRE DETI. Diváci sa môžu tešiť na 6 krátkych animovaných filmov uvedených na tohtoročnom festivale animovaných filmov.

Nedeľa ponúkne hneď niekoľko možností zaujímavého trávenia času pre deti a ich rodičov.

Začneme v Metre kde o 10:30 premietneme výborný animák TÓNKO, SLÁVKA A KÚZELNÉ SVETLO.  Víťazný film Sitges Film Festival ktorý získal aj ocenenia Slnko v sieti,  Český lev, či Ceny českej kritiky spája klasické i moderné postupy a púšťa sa aj do filozofovania o prapodstate dobra a zla. Popoludní junior program ponúkne pôsobivý francúzsky animák  NINA A TAJOMSTVO MALÉHO JEŽKA o desaťročnej Nine, ktorá má stále rada otcove rozprávky o ježkovi, ktorý objavuje svet. Film bol uvedený na 14-tich medzinárodných filmových festivaloch (Annecy, Locarne, Talline či Montreale...) a bol predaný do tridsiatich krajín.

Po skončení filmu sa spolu s deťmi môžete presunúť na čerstvý vzduch do ATRIA pod Mestskou vežou, kde si v rámci pravidelného divadelného cyklu Divadielka pod vežou bezplatne môžete pozrieť predstavenie Divadla spoza voza VESMÍRO.

Násťročným (i dospelým)  je určený blok najlepších animovaných filmov z minuloročného festivalu FEST ANČA, ktorý začína o 16:00 v Cafe Sládkovič.

V úvodnom štvrtkovom programe dostanú priestor aj mladí talentovaní študenti z Katedry dokumentárnej tvorby VŠMU. FILM SQUARE uvedie blok štyroch študentských dokumentárnych filmov, ktorý zostavili pedagógovia zo spomínanej katedry.  

Študenti stredných a vysokých škôl sa počas festivalu môžu zároveň aj vzdelávať pod skúseným lektorským dohľadom režiséra Petra Hledíka a herečky Vici Kerekeš v rámci filmových workshopov v KKC HVIEZDA.

Logo Youtube